Leven met diabetes type 2

Samen met uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts bracht de Diabetes Liga een nieuw boek op de markt: 'Leven met diabetes type 2'. Een boek waarin je meer te weten komt over voeding, beweging, diabetesmedicatie, controle ... Dit boek biedt naast wetenschappelijke en medische informatie ook nuttige wegwijzers en praktische tips voor een succesvolle dagelijkse zorg.

Zo’n 400.000 Vlamingen hebben diabetes type 2. En het aantal neemt nog toe: tegen 2030 zou dat 1 op de 10 zijn. Steeds jongere mensen worden er ook door getroffen: veertigers, dertigers en zelfs twintigers. Een tendens die hand in hand gaat met ongezonde voedingsgewoonten en levensstijl. De Diabetes Liga wil al die mensen helpen, ook met dit boek. Want het is meer dan ooit nodig dat het brede publiek goed geïnformeerd wordt over diabetes type 2: wat het is, hoe je het kan voorkomen, hoe je ermee kan leven door aangepaste voeding, beweging en medische opvolging, en welke mythes over diabetes er te doorprikken zijn. 

Met deze praktische gids, ook boordevol tips over gezond eten en koken, kan je er tegenaan! Bekijk hier alvast een voorproefje van het boek!

Leden kunnen het boek 'Leven met diabetes type 2' via de vereniging aankopen aan de prijs van € 15,99 bij een plaatselijke afdeling van de Diabetes Liga in jouw buurt (www.diabetes.be/afdelingen). 

Niet-leden betalen € 22,99. Zij kunnen bestellen via het secretariaat van de Diabetes Liga (09/220.05.20 of liga@diabetes.be). Als het boek via de post verzonden wordt, komen er € 6 verzendingskosten bij.

Nieuwe leden kunnen het boek aankopen aan € 12,99 . Na hun inschrijving ontvangen ze een kortingsbon waarbij ze het boek kunnen aankopen bij een plaatselijke afdeling van de Diabetes liga of bestellen via het secretariaat van de Diabetes Liga.

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht