Lunchbox: muffin van ei

Gerecht type: 
Divers

Ingrediënten

Nodig voor 6 muffins

  • 6 eieren
  • 100 g geitenkaas
  • 4 gedroogde tomaten
  • 3 cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • Peper (naar smaak)
  • Olijfolie om in te vetten
     

Extra materiaal

  • Een bakblik voor muffins
  • Papieren vormpjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Klop de eieren los en voeg peper toe naar smaak.
  • Snipper de rode ui, verkruimel de geitenkaas en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaten.
  • Vet de vormpjes in met olijfolie en plaats ze in het bakblik.
  • Verdeel de rode ui, geitenkaas en gedroogde tomaten over de vormpjes.
  • Giet hier de geklopte eieren overheen.
  • Plaats op elke muffin een halve cherrytomaat.
  • Bak de muffins 20 minuten gaar in de oven.

Tips:

  • Op dit recept zijn ontelbaar veel variaties mogelijk zoals gerookte zalm en spinazie, feta en courgette, kip en pesto of paprika en gekookte ham.
  • Je kan de muffins invriezen. Heb je een dag geen tijd om te koken, dan kan je deze uithalen en ontdooien.
  • Deze muffins van ei bevatten amper koolhydraten. Vul de lunchbox daarom aan met bijvoorbeeld deze hummus met rauwkost en crackers.
  • Er zijn allerlei leuke lunchboxen te koop die opgedeeld zijn in verschillende compartimenten, waardoor de verschillende gerechtjes niet vermengd raken met elkaar.

Voedingswaarden

Bevat per portie (één muffin):

136 kcal en  1,7 g koolhydraten (=  0 koolhydraatruilwaarden)