Ovenschotel met witte kool, puree en quorn

Gerecht type: 
Hoofdgerecht

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen

  • 900 g witte kool (schoongemaakt)
  • 1 ajuin
  • 100 g tomatenpassata
  • 800 g geschilde aardappelen
  • 300 g quorngehakt
  • 300 ml halfvolle melk
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 2 afgestreken eetlepels bloem
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel smeervetstof
  • ½ groentenbouillonblokje
  • Currypoeder
  • Provençaalse kruiden
  • Nootmuskaat
  • Peper (en zout)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng de aardappelen aan de kook. Laat ze koken tot ze gaar zijn. Stamp ze daarna fijn tot puree en voeg 100 ml melk en de smeermargarine toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper (en zout).
  • Snij de witte kool fijn en kook deze in water tot ze beetgaar is. Breng op smaak met wat currypoeder, peper (en zout). Hou 100 ml kookvocht bij.
  • Snipper de ui fijn. Doe de margarine in een pan en stoof de ui aan, voeg het quorngehakt en de tomatenpassata toe. Warm goed door en breng op smaak met Provençaalse kruiden.
  • Bereid de kaassaus.  Breng 100 ml kookvocht en 150 ml melk aan de kook samen met een half verkruimeld bouillonblokje. Breek de bloem in 50 ml koude melk en voeg toe aan de saus. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  • Stel de ovenschotel samen: puree, quorn en tot slot witte kool met kaassaus. Plaats in de oven voor een 25-tal minuten. 

Voedingswaarden

422 kcal en 54 g koolhydraten (= 4,25 koolhydraatruilwaarden)