Wortel-knolseldersalade met yoghurtdressing

Gerecht type: 
Divers

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen

  • 1/4 knolselder
  • 2 middelgrote wortels
  • 2 potjes magere ongesuikerde yoghurt
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1/2 à 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Maak de wortels en knolselder schoon (verwijder de schil).
  • Rasp de knolselder en wortel zeer fijn.
  • Meng de knolselder en de wortel.
  • Maak de dressing van de ketchup, yoghurt, mosterd, knoflook, bieslook en peper.
  • Voeg de dressing toe aan de salade.

Voeg een beetje citroensap toe om het verkleuren van de knolselder tegen te gaan. Knolselder heeft van zichzelf reeds een vrij pittige smaak. Voeg de mosterd, knoflook en peper dan ook toe naar eigen smaakvoorkeur. Zeker bij sterke mosterd volstaat een klein beetje mosterd. 

Voedingswaarden

Bevat per portie: 75 kcal – 1 Kh-portie