Marokkaanse wortelsalade

Gerecht type: 
Divers

Ingrediënten

Nodig voor 4 personen

  • 500 g wortelen
  • 2 sinaasappelen
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 koffielepel kaneel
  • Peper (en zout)

Bereidingswijze

  • Maak de wortelen schoon en rasp ze fijn.
  • Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en verdeel in partjes. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng de wortelen en de sinaasappelblokjes in een saladekom.
  • Meng in een kom de azijn, het citroensap, het oranjebloesemwater, peper (en zout) goed door elkaar. Giet de dressing bij de salade.
  • Plaats de salade voor minstens 1 uur in de koelkast.
  • Breng de salade verder op smaak met kaneel en meng alles nog eens goed door elkaar vlak voor het opdienen.

Dit is een lekkere salade voor bij de lunch of een fris bijgerecht bij de barbecue. Serveer dan nog extra groentebereidingen voor een ruime groenteportie.

Voedingswaarden

Bevat per portie: 66 kcal – 13 g Kh (= 1 koolhydraatruilwaarde)

Naar een recept van Nacira Abdelami, voor meer Marokkaanse en Turkse diabetesrecepten neem een kijkje op de (Franstalige) website www.diabete-et-cuisine-turco-marocaine.be.