Dia-Gusta: Ossobuco
Stap binnen in de smaken van Italië met dit recept voor Ossobuco. Verwarm je met een bordje mals gestoofd kalfsvlees en heerlijke tomatensaus, ideaal met een risotto alla Milanese. Buon Appetito!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C. Neem een grotebraadpan voor de kalfsschenkel (die in de oven past).
- Bestrooi de kalfsschenkels met peper (en zout) en bestuif met bloem. Schud het overtollige bloem af.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in de pan en bak de schenkelsop middelhoog vuur. Neem ze uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui, look, bleekselderij en wortel in de overige 3eetlepels olijfolie, op een zacht vuur ongeveer 10 tot 15minuten. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
- Voeg de tijm en laurier aan het mengsel, samen met de tomaat.
- Leg dan de schenkel in de pan met het bot omhoog. Het vocht moet ongeveer tot de helft van het vlees geraken.
- Zet de pan in de oven en laat 2 tot 2u30 stoven. Het vlees is klaar wanneer je het met een vork kan ‘snijden’.
- Meng de ingrediënten voor de gremolata. Serveer metde saus en groenten uit de pan, bovenop een risottoalla Milanese (zie Dia-Gusta) en bestrooi met degremolata.
-
Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Het recept voor een risotto alla milanese vind je hier.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga door de hand van diëtist, diabeteseducator en voedingsdeskundige James Doering.