Dia-Gusta: Frambozenkaastaart
Deze frambozenkaastaart is een heerlijke combinatie van een romige kaasvulling, verse frambozen en een zuurtje van sinaasappel. Dit recept zorgt voor een indrukwekkende taart op je tafel, maar is ook eenvoudig te maken én heerlijk! Ideaal om jezelf of anderen te trakteren.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Maal de speculaas fijn in de blender.
- Smelt de vloeibare margarine en meng dit onder de speculaaskruimels.
- Doe dit speculaasmengsel in de springvorm en druk plat met de achterkant van een lepel. Zo krijg je een stevige bodem. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
- Week de gelatineblaadjes ±8 minuten in koud water.
- Meng de platte kaas en frambozen in een kom door elkaar.
- Breng het sinaasappelsap in een steelpannetje aan de kook. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes al roerend toe tot ze opgelost zijn. Laat nadien afkoelen.
- Klop in een andere kom de room volledig op.
- Meng het afgekoelde sinaasappelmengsel met het frambozenmengsel.
- Spatel de opgeklopte room onder het mengsel.
- Giet de vulling in de taartvorm en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Werk af met rood fruit naar keuze.
-
Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Gelatine is niet vegetarisch. Gebruik je liever een vegetarisch alternatief? Kies dan pectine, Arabische gom of agaragar.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga en komt uit het kookboek 'Lekker koken met diabetes'.