Dia-Gusta: Havermoutcrumble met rabarber
Het is lente! Tijd voor heerlijke seizoensgroenten - en fruit. Vandaag maken we een knapperige crumble met havermout, rabarber en appel!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
Een crumble is een dessertgerecht dat bestaat uit een fruitvulling, meestal appels, bessen, perziken of ander seizoensfruit, bedekt met een kruimeldeegtopping.
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de rabarber- en appelblokjes in de ovenschaal.
- Meng het volkorenspeltmeel, de havervlokken, de maïsolie en de zoetstof in een kom door elkaar.
- Verkruimel dit deeg over de rabarber en appel.
-
Plaats de ovenschaal 25-35 minuten in de oven.
-
Serveer de crumble in de ovenschaal.
- Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Kies eens voor een andere appelsoort. Een Granny Smith heeft een zuurdere smaak, een Elstar is eerder zoetzuur. Hou je van zoet? Kies dan voor een Royal Gala.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga en komt uit het kookboek 'Lekker koken met diabetes'.