Dia-Gusta: Snijbietspaghetti met shiitake en cashewnoten
Creatief met groenten? Dat kan! Omdat het al eens wat specialer mag zijn, hebben we vandaag een verrassende twist klaarstaan. Dit recept voor snijbietspaghetti met shiitake en cashewnoten is ideaal als bijgerecht. Dit gerecht is niet alleen verrassend lekker, maar ook voedzaam en gemakkelijk te bereiden. Met dank aan Berghoff Belgium.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Was en snijd zo’n 600 gram van de snijbiet (met blad en steel) fijn in julienne.
- Stoof de snijbiet in een opgewarmde pan met 1 eetlepel arachideolie, wat water, zeezout, peper en foeliekruiden.
- Snijd de overige snijbiet (enkel steel), shiitake, sjalotten, look en cashewnoten in gelijke blokjes en stoof zacht aan met een eetlepel arachideolie.
- Kruid met (grof zeezout) en foeliekruiden. Meng de légumaise onder de pan zodra alles gaar is.
- Verdeel de warme snijbietspaghetti over de borden.
- Schep er de saus over en besprenkel alles met enkele druppels arganolie.
- Rasp wat oude Brugse kaas over het bord en werk af met Citra Leaves.
-
Klaar en smullen maar!
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit 'Wild Cooking' van uitgeverij Lannoo Recepten van Frank Fol, De Groentekok®. Met dank aan Berghoff Belgium.