Dia-Gusta: Volkoren pizza met zelfgemaakt deeg
Straight from Italy met deze lekkernij! Deze volkoren pizza met rucola, paprika, ham en mozzarella is er eentje om vingers en duimen bij af te likken. Zelfgemaakt pizzadeeg, romige mozzarella en een tikkeltje rode ui. Bekijk nu het recept en maak er een gezellige kooksessie van met je gezin, familie of vrienden!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak op je aanrecht een berg van het volkorenmeel.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg het zout en de gist en de olijfolie toe.
- Roer met je ene hand in het kuiltje van de meel terwijl je met de andere hand langzaam het water toevoegt.
- Kneed het deeg stevig door voor 5 tot 7 minuten of totdat het mooi en elastisch aanvoelt.
- Vorm een bal van het deeg en doe het in een ruime kom. Dek af met een handdoek. Laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
- Leg een vel bakpapier (ter grootte van je bakplaat) op het aanrecht, en rol hierop het deeg uit tot een pizza.
- Snijd de paprika, ui, mozzarella en ham.
- Besmeer het deeg met tomatensaus.
- Bestrooi het deeg met de gesneden ingrediënten.
- Werk af met gemalen kaas.
- Bak voor 10-12 minuten in de oven op 200 graden.
- Dresseer met rucola.
- Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Eet je niet graag paprika? Je kan deze vervangen door champignons, gegrilde aubergine, courgette of kerstomaatjes.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga.