Dia-Gusta: Italiaanse cannelloni met spinazie en tofu

Italiaanse cannelloni vegetarisch
Dia-Gusta Logo

 

Het is veggie maand! Daarom zijn al onze recepten in maart vegetarisch en diabetesvriendelijk. Hieronder vind je een heerlijk recept voor een vegetarische cannelloni met spinazie en tofu. Heel verrassend en perfect voor de veggie challenge!

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Cannelloni, afkomstig uit Italië, zijn cilindervormige pastabuizen die zich perfect lenen voor vulling met een scala aan heerlijke ingrediënten.

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

Ingrediënten cannelloni

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

De tomatensaus

  • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en de knoflook aan tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomatenblokjes, het water, de basilicum en oregano naar smaak toe.
  • Laat de saus 10 minuten sudderen op een laag vuur met deksel. Kruid met peper (en zout).

Tofuvulling

  • Mix de tofu, olijfolie, het citroensap, knoflookpoeder en basilicum naar smaak in de blender tot een structuur die op ricotta lijkt. Voeg de spinazie toe en meng dit onder het tofumengsel
  • Bedek de ovenschaal met een laag tomatensaus.
  • Doe de tofuvulling in een spuitzak en vul de cannellonibuisjes.
  • Leg de cannelloni’s in de ovenschaal en bedek met de overige tomatensaus.
  • Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.
  • Klaar en smullen maar!

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga en komt uit het kookboek 'Lekker koken met diabetes'. 

Voedingswaarde cannelloni