Dia-Gusta: kikkererwtenblini's (hartige pannenkoekjes)
Het is veggie maand! Daarom zijn al onze recepten in maart vegetarisch en diabetesvriendelijk. Sharing is caring en daarom delen we een lekker recept voor hartige pannenkoekjes uit Oost-Europa: Blini's van kikkererwten en spinazie met een sesamdipsaus.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Blini’s zijn pannenkoeken uit Oost-Europa. Ze worden warm gegeten en vaak geserveerd met zowel hartige als zoete vullingen. In het oorspronkelijke recept worden ze bereid met gesmolten boter en gist.
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Mix het ei, de spinazie, de kikkererwten en de lente-ui in de blender tot een homogeen mengsel.
- Voeg de melk, het volkorenspeltmeel, de sesampasta en het bakpoeder toe en mix nogmaals tot een homogeen mengsel. Kruid met peper (en zout).
- Verhit de olijfolie in een (antikleef)pan. Doe wat blinibeslag in de pan en laat 1-2 minuten bakken. Draai om en bak ook de andere kant van de blini.
- Werk zo het beslag op en hou de blini’s warm.
-
Meng voor het dipsausje de yoghurt met de sesampasta. Voeg de knoflook en cayennepeper naar smaak toe. Strooi er de sesamzaadjes
over. -
Serveer de blini's met de sesamdip.
- Klaar en smullen maar!
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga en komt uit het kookboek 'Lekker koken met diabetes'.