Dia-Gusta: Zabaglione met peren, bramen en pistache

zabaglione sabayon
Dia-Gusta Logo

Een sabayon, ook bekend als Zabaglione in het Italiaans, is een luchtig dessert gemaakt van eierdooiers, suiker en een zoete wijn. Vandaag maken we een diabetesvriendelijkere versie met peren, bramen en pistachenoten. Heerlijk!

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

ingrediënten zabaglione

De bereiding

  • Snijd de peren in blokjes, ongeveer zo groot als een hapje, en leg deze in de bodem van een glas met 3 of 4 bramen en een paar pistachenoten.
  • Doe de dooiers, de suikervervanger en de prosecco in een kom die stevig op een middelgrote pot past. Klop met een elektrische mixer tot een lichtgele massa.
  • Vul de pan voor de helft met water en breng aan de kook. De pan mag het water niet aanraken(au bain marie).
  • Zet het vuur lager zodat het water rustig borrelt en zet dan de kom erbovenop.

 

  • Klop het mengsel met een garde voor ongeveer 15 minuten tot er zachte pieken zijn.
  • Lepel de Zabaglione over het fruit- en notenmengsel en maak af met een blaadje munt.
  • Serveer direct.
  • Klaar en smullen maar!

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga door de hand van diëtist, diabeteseducator en voedingsdeskundige James Doering.

voedingswaarde sabayon