Dia-Gusta: vegetarische tikka masala
Van 12 tot 18 februari 2024 is het zover! Dan loopt de tweede editie van Week van de Peulvrucht. Ondanks de vele voordelen van peulvruchten is de consumptie ervan in België best laag. Graag introduceren we je tot de smaakvolle wereld van peulvruchten met dit recept!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verhit de eetlepel arachideolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan tot de ui glazig is.
- Voeg de aubergineblokjes en bloemkoolroosjes toe en laat meestoven tot ze beetgaar zijn.
- Voeg het water, de kokosmelk en de tikka masala-pasta toe en breng aan de kook op een hoog vuur.
- Voeg de kikkererwten toe en laat 15 minuten sudderen op een laag vuur met deksel. Breng op smaak met de garam masala.
- Meng de yoghurt met de fijngehakte peterselie.
- Verdeel de tikka masala over de borden en schep de peterselie-yoghurt erover.
- Optioneel: werk af met granaatappelpitjes.
-
Klaar en smullen maar!
Wist je dat?
Tikka masala-pasta is een Indiase kruidenpasta die vaak gebruikt wordt voor de bereiding van curry’s. Het is een mengeling van versgemalen specerijen met onder meer paprika, kurkuma, komijn, gember en knoflook.
Graag een niet-vegetarische variant? Voeg dan stukjes kip toe.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept werd gemaakt in de keuken van de Diabetes Liga en komt uit het kookboek 'Lekker koken met diabetes'.