Banaan-havermout pannenkoeken
+- 14 pannenkoeken
30 minuten
Ingrediënten
- 105 g havermeel
- 300 ml halfvolle melk
- 3 eieren
- 3 bananen, in dunne schijfjes
- 2 el arachideolie (om pannenkoeken te bakken)
- kaneel naar smaak
Bereiding
- Mix de banaanschijfjes samen met het havermeel en de halfvolle melk in een kom met de staafmixer.
- Voeg de eieren en kaneel naar smaak toe en mix tot een homogeen mengsel. Voeg nog wat melk toe indien het deeg te dik is.
- Verhit een kleine hoeveelheid arachideolie in een (antikleef)pan.
- Voeg 5 eetlepels van het beslag toe en bak beide kanten goudbruin.
Voedingswaarde per persoon (voor 1 pannenkoek, +- 60g)
- Energie (Kcal) 90
- Vetten (G) 3
- Eiwitten (G) 4
- Koolhydraten (G) 11
- Koolhydraatporties 1
Alternatief
Vervang het havermeel door boekweitmeel of speltmeel.
Tip
Neem voor een volwaardig ontbijt 3-4 pannenkoeken met vers fruit (voor een frisse toets).
Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!