Banaan-havermout pannenkoeken

pannenkoek
+- 14 pannenkoeken
30 minuten

Ingrediënten

  • 105 g havermeel
  • 300 ml halfvolle melk
  • 3 eieren
  • 3 bananen, in dunne schijfjes
  • 2 el arachideolie (om pannenkoeken te bakken)
  • kaneel naar smaak

Bereiding

  • Mix de banaanschijfjes samen met het havermeel en de halfvolle melk in een kom met de staafmixer.
  • Voeg de eieren en kaneel naar smaak toe en mix tot een homogeen mengsel. Voeg nog wat melk toe indien het deeg te dik is.
  • Verhit een kleine hoeveelheid arachideolie in een (antikleef)pan.
  • Voeg 5 eetlepels van het beslag toe en bak beide kanten goudbruin.

Voedingswaarde per persoon (voor 1 pannenkoek, +- 60g)

  • Energie (Kcal) 90
  • Vetten (G) 3
  • Eiwitten (G) 4
  • Koolhydraten (G) 11
  • Koolhydraatporties 1

Alternatief

Vervang het havermeel door boekweitmeel of speltmeel.

Tip

Neem voor een volwaardig ontbijt 3-4 pannenkoeken met vers fruit (voor een frisse toets).

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief