Carpaccio van koolrabi met Ganda-ham
4
minder dan 30 min.
Ingrediënten
- 4 sneetjes Ganda-ham
- 2 koolrabi's
- 1 bosje radijzen
- ½ citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 20 g kervel
- Peper (en zout)
Voorbereiding (20 min. + afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Schik de sneetjes Ganda-ham naast elkaar op een bakplaat en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
- Schil intussen de koolrabi’s met een dunschiller en snij in flinterdunne plakjes.
- Snij de radijzen in flinterdunne schijfjes.
- Rasp de schil van 1/2 citroen en pers deze (je hebt 2 eetlepels nodig).
Bereiding (10 min.)
- Meng de olijfolie met het citroensap en de zeste. Kruid met peper (en zout).
- Leg de plakjes koolrabi naast elkaar op een bord en bestrooi met schijfjes radijs. Versier met enkele plukjes kervel en besprenkel met de citroenvinaigrette.
- Breek de sneetjes Ganda-ham in stukjes en strooi over de carpaccio.