Courgettecurry
4
30 min.
Ingrediënten
-
1 courgette (+/- 400 g)
-
1 oranje of rode paprika
- 1 ui
- 2 vastkokende aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- ½ theelepel garam masala (een typische Indiase kruidenmengeling)
- verse korianderblaadjes
- (zout)
Bereiding
- Pel de ui en snij deze in halve maantjes.
- Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Was de courgette en snij ze in rondjes. Was de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij deze in reepjes.
- Verhit de olie en strooi hierin het komijnzaad en laat even bakken. Voeg de ui toe en stoof deze glazig.
- Voeg de aardappelen toe met een scheutje water en laat 5 min. afgedekt stoven. Voeg tenslotte de courgette, paprikareepjes en de rest van de kruiden toe en laat afgedekt verder garen gedurende 10 tot 15 min. op een zacht vuurtje.
- Voeg indien nodig nog wat water toe. Werk af met verse koriander en dien onmiddellijk op.