Dia-Gusta: Bananenbrood met pecannoten

bananenbrood
Dia-Gusta Logo

Probeer ons eenvoudige bananenbrood! Perfect voor een snel ontbijt of een smakelijke snack. Dit recept combineert de zoetheid van bananen met een heerlijke textuur, ideaal voor elke gelegenheid. Ontdek het recept hieronder!

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. Daarom zijn we in 2023 gestart met ons nieuw initiatief: ‘Dia-Gusta’. Elke week delen we een nieuw gezond, lekker en eenvoudig recept dat voor iedereen geschikt is, ook voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

ingredienten bananenbrood

De bereiding

  • Verwarm je oven voor op 160 °C.
  • Meng het volkorenspeltmeel, het volkorentarwemeel, de zoetstof en het bakpoeder in een kom door elkaar.
  • Klop in een andere kom de bananen, Griekse yoghurt en eieren met een garde door elkaar tot een glad mengsel.
  • Zeef de droge ingrediënten in de kom met het bananenmengsel en meng goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klonters meer overblijven.
  • Voeg de bosbessen toe aan het cakemengsel en meng opnieuw door elkaar.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Verdeel het mengsel over de cakevorm en strooi de fijngehakte pecannoten erover.
  • Plaats de (siliconen) cakevorm 70 minuten in de oven op 160 °C.
  • En nu het moeilijkste: haal de cakevorm uit de oven, leg het bananenbrood op een rooster en laat voldoende afkoelen voor je begint te knabbelen.
  • Klaar en smullen maar!

Tip van de week

  • In plaats van pecannoten kan je ook andere noten gebruiken, zoals walnoten, amandelen, cashewnoten, hazelnoten …
  • Kies buiten het seizoen voor diepvriesbessen, deze zijn dan een stuk goedkoper.

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept is afkomstig uit de keuken van de Diabetes Liga en is geschikt voor iedereen, ook mensen met diabetes.

bananenbrood