Dia-Gusta: Borscht soep

Borscht soep
Dia-Gusta Logo

Maak kennis met 'borscht', een traditionele soep uit de Oost-Europese keuken, beroemd om zijn dieprode kleur en unieke zoetzure smaak. Deze maaltijdsoep zit boordevol verse groenten, zoals rode biet en aardappelen. Lees verder en ontdek hoe je deze klassieker in je eigen keuken kunt maken!

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

Ingrediënten borscht

De bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, wortel, aardappelen, bleekselderij en rode biet 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
  • Voeg het laurierblad, de bouillon en de azijn toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen tot alle groenten gaar zijn.
  • Verwarm ondertussen voor het maken van de scones de oven voor op 200°C hete lucht/ of 180°C.

  • Zeef de bloem en het bakpoeder in een mengkom. Roer de polenta erdoor (houd 1/2de theelepel apart) en gehakte dille.

  • Klop de zonnebloemolie, het ei en de melk door elkaar, voeg toe aan de bloem en meng tot een zacht deeg.

  • Bestuif je werkoppervlak lichtjes met bloem en kneed het deeg tot een homogene massa. Druk lichtjes aan en stamp vier rondjes van 7cm uit. Bestrijk met melk en strooi er een beetje polenta over. Leg ze op een bakplaat met anti-aanbaklaag en bak ze 12 tot 15 minuten, tot de scones goudbruin zijn.
  • Breng de soep op smaak met zwarte peper en verwijder het laurierblad. Mix tot een gladde massa, met behulp van een keukenmachine of staafmixer. (Als je het liever grover hebt, mix dan de helft tot een gladde massa en voeg de rest later toe).
  • Serveer met een scone per portie en garneer eventueel met dille.
  • Smakelijk!
     

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

RECEPT BEWAREN

Dit recept is afkomstig uit de keuken van de Diabetes Liga (chef James Doering) en is geschikt voor iedereen, ook mensen met diabetes.

Voedingswaarde borscht

Met dank aan

atag def