Dia-Gusta: Bowl met parelcouscous en halloumi
Heerlijk nazomeren met een frisse, knapperige maaltijdsalade? Het kan met dit recept! Ontdek deze zomerse bowl met parelcouscous, halloumi en aardbeiendressing. Lekker, snel en vullend. Ontdek de verschillende stappen hieronder.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Roer er de helft van de dragon en ¼ van de olie door, laat staan tot gebruik.
- Snijd ondertussen de halloumi in blokjes van 1 cm.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 2-3 min. Laat afkoelen op een bord.
- Verhit ¼ van de olie in dezelfde koekenpan en bak de halloumi ca. 5 min. tot lichtbruin en knapperig rondom, schep af en toe om.
- Snijd het bosuitje in dunne ringen, hou het witte gedeelte apart.
- Doe ⅖ van de aardbeien met het witte deel van de bosui, de appelazijn, de rest van de dragon en de rest van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schep de spinazie om met de helft van de dressing en ‘masseer’ met de hand, zodat de blaadjes iets zachter worden.
- Snijd de rest van de aardbeien in kwarten. Snijd de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in mooie linten. Hak de pecannoten grof.
- Verdeel de bulgur over kommen. Verdeel daarover, naast elkaar, de spinazie, halloumi, komkommerlinten en aardbeien. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de rest van de bosui en de pecannoten.
- Klaar en smullen maar!
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit de keuken van Albert Heijn en werd goedgekeurd door Diabetes Liga.