Dia-Gusta: Frisse salade met quinoa en feta
Quinoa was ooit een nieuw hebbeding, maar tegenwoordig is het wekelijkse kost voor de meeste mensen. Het is gezond en een bron van vitaminen, vezels en mineralen. Maandag start ook de lente, dus het is een fantastisch moment om je deze quinoa salade met paprika's en feta voor te schotelen.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. Daarom zijn we in 2023 gestart met ons nieuw initiatief: ‘Dia-Gusta’. Elke week delen we een nieuw gezond, lekker en eenvoudig recept dat iedereen kan klaarmaken én dat diabetesproof is.
Wat heb je nodig?
Ja, we hebben quinoa nodig. Hoe heb je dat geraden?
Verder gaan we ook gele en rode paprika's, een grote courgette en feta in ons winkelmandje toevoegen.
Nog wat rode ui, verse peterselie en je hebt al bijna alles dat je zal gebruiken voor onze quinoa salade.
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Neem een zeef uit de kast en giet daar de quinoa in. Spoel de quinoa heel goed uit onder water.
- Breng een kookpot met 500 ml water aan de kook en voeg de quinoa eraan toe.
- Dek de pot af en laat 15 tot 20 minuten koken. Bekijk zeker ook de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil intussen de paprika’s en verwijder de zaadjes. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
- Was de courgette en snijd deze ook in kleine blokjes.
- Versnipper de ui en snijd als laatste de feta in kleine blokjes
- Neem je favoriete koekenpan uit de kast en verhit 1 eetlepel olijfolie.
- Voeg de rode ui toe aan de pan en bak tot hij er glazig uitziet.
- Voeg na enkele minuten de rest van de groentjes toe en roerbak deze tot ze beetgaar zijn.
- Meng de groentjes en de feta onder de quinoa en breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, citroensap, verse peterselie en een kleine draai van de pepermolen (en zout).
- Roer alles nog eens goed onder elkaar.
- Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Wil je toch graag wat extra proteïne toevoegen? Bak dan een kippenfilet of kippenstukjes en voeg deze toe aan je salade.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept komt uit de keuken van de Diabetes Liga en is een diabetesproof recept.
Gezond eten: hoe doe je dat juist? En waar moet je op letten? Moet ik rauwe groenten eten? Of kan het ook anders? Wij willen jou helpen om gezonder te eten en daarom gaan we vanaf 5 juni samen de uitdaging aan met Een Week Gezonder.
7 dagen lang nemen we je mee op sleeptouw en laten we je proeven van al het lekkers dat gezond eten kan bieden. Van boodschappenlijstjes maken, je kasten opbouwen met gezonde producten, een gezond weekmenu opstellen, tot gezonde, heerlijke, verrassende recepten en getuigenissen van mensen die hun leefstijl volledig omkeerden.
Schrijf je nu in en ontvang wekelijkse updates, de twee online magazines, heel wat tips en zoveel meer!