Dia-Gusta: gebakken hert met bramensaus en balsamico
Het eindejaar komt eraan. Kerst of oud- en nieuwjaar, het is een tijd vol gezelligheid en leuke sfeer. Heb je al een feestmenu klaarstaan? Of ontbreekt er nog een spetter van een gerecht? Misschien is dit recept voor gebakken hert met bramensaus en balsamico wel het neusje van de zalm.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verhit de olijfolie in een koekenpan die groot genoeg is voor de hertenbiefstuk. Indien het hert te nat is, dep een beetje af met keukenpapier.
- Bak de biefstuk 2 à 3 minuten in de pan aan elke kant goudbruin of tot je gewilde cuisson.
- Breng op smaak met zout en peper. Bewaar op een warme plek terwijl je de saus maakt.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe aan een steelpan, behalve de bramen en breng aan de kook. Laat inkoken tot er een saus ontstaat.
- Voeg de bramen toe en kook zachtjes door. Maak ondertussen je bijgerechten, zoals aardappelen, salade, ...
- Serveer het hert met de bramensaus en je bijgerechten.
- Klaar en smullen maar!
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit de keuken van Diabetes Liga.