Dia-Gusta: gevulde paprika met quinoa en geitenkaas

gevulde paprika
Dia-Gusta Logo

Een handig en snel diner dat je op voorhand kan klaarmaken? Deze gevulde paprika’s met quinoa en geitenkaas zijn perfect als gezonde avondmaaltijd. Maak ze wanneer het jou uitkomt en geniet op drukke dagen van een voedzaam en smaakvol diner. Ontdek het recept hieronder!  

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

gevulde paprika

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaadjes. Halveer ook de kerstomaten en snij de rode ui in fijne, halve ringen.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Lepel wat pesto in elke paprika. Lepel er daarna de quinoa over en leg de kerstomaten erin.
  • Verdeel de geitenkaas tussen de tomaten en strooi er de rode ui over. Kruid met peper (en zout). 
  • Zet 15 minuten in de oven.
  • Klaar en smullen maar!

Weetje

Wist je dat quinoa een ideale vleesvervanger is. Het is rijk aan eiwitten en bevat alle nodige aminozuren.

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept is afkomstig uit de keuken van Diabetes Liga. 

gevulde paprika

Met dank aan

Logo atag