Dia-Gusta: Gezonde salade met witloof
Lust jij graag witloof? Als je volmondig 'ja' hebt geantwoord, dan hebben wij goed nieuws voor jou! Van 1 tot 7 februari zet VLAM deze Belgische groente in de schijnwerper. Daarom zorgen wij deze week voor een diabetesproof recept met witloof.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. Daarom zijn we in 2023 gestart met ons nieuw initiatief: ‘Dia-Gusta’. Elke week delen we een nieuw gezond, lekker en eenvoudig recept dat iedereen kan klaarmaken én dat diabetesproof is.
Wat heb je nodig?
Je hebt het waarschijnlijk al geraden, maar voor dit recept hebben we witloof nodig! We gaan ook nog frisse waterkers en sappige noordzeegarnalen gebruiken, met een zurige toets van de appel.
Op de afbeelding hieronder vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
DE BEREIDING
- Pers 1/4de van een citroen en snipper de peterselie en bieslook fijn.
- Verwijder de harde kern van de witloofstronken en snij in fijne ringetjes van een halve centimeter breed.
- Besprenkel het fijngesneden witloof met het sap van de citroen.
- Rasp de appel met de schil en meng ook onder het witloof en de waterkers.
- Verdeel de salade over de borden en schik er de grijze garnalen bovenop.
- Meng de natuuryoghurt met de mosterd, bieslook en de peterselie. Kruid naar smaak met peper (en zout).
- Lepel het sausje door de salade.
- Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Voor een fruitige en frisse toets kan je het fijngesneden witloof ook combineren met vruchtvlees van een sinaasappel of roze pompelmoes (bijvoorbeeld bij een gerecht met gevogelte).
Serveer dit gerecht ook met een stukje brood als lichte lunch.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Download dan onderstaande PDF!
Dit recept is afkomstig van colruyt.be/lekkerkoken, en is aangepast door de Diabetes Liga.