Dia-Gusta: havermout uit de oven met rood fruit (baked oats)
Begin je dag goed met deze snelle en gemakkelijke baked oats met rood fruit! Dit gezondere ontbijt is heerlijk van smaak en in een handomdraai klaar. Perfect voor drukke ochtenden of als voedzamer tussendoortje. Ontdek hoe je met havermout en vers rood fruit een ontbijt maakt!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de havermout met de melk, het rood fruit en de koek- of speculaaskruiden.
- Doe het mengsel in een ovenbestendige schaal en plaats in de oven.
- Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Klaar en smullen maar!
Weetje
Wist je dat havermout een volkorenproduct is? Dat maakt dat havermout bomvol zit met vezels. Vezels verlagen het risico op hart- en vaatziekten.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit de keuken van Diabetes Liga.