Dia-Gusta: Kleurrijke zomersalade
Geen zin om te lang voor je potten of pannen te staan? Is het zwoel weer buiten en zet je liever je oven niet aan? Dan is deze kleurrijke zomersalade ideaal als avondmaal of lunch! Vol vitaminen en smaak. Ontdek het recept hieronder.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de maïs gedurende
enkele minuten. - Verdeel de sojabonen, kerstomaten, gemengde sla, pompelmoes,
mango en gebakken maïs over vier borden.
- Voeg per bord 50 g ricotta toe. Kruid met peper (en zout).
- Werk af met muntblaadjes, enkele druppels limoensap en
besprenkel met de overige olijfolie. - Smakelijk!