Dia-Gusta: omeletmuffins met geitenkaas en spinazie

Dia-gusta omeletmuffins met geitenkaas en spinazie
Dia-Gusta Logo

Omeletmuffins zijn een handige en lekkere manier om snel te ontbijten. Je kan ze mealpreppen en eenvoudig meenemen naar je werk om daar op te eten. Daarnaast is het gemakkelijk en heerlijk voor een potluck of als hapje! Vandaag tonen we je het recept voor omeletmuffins met geitenkaas en spinazie.

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

Dia-gusta omeletmuffins met geitenkaas en spinazie

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop het beslag luchtig en glad met een garde.
  • Voeg vervolgens de bakmargarine en de losgeklopte eieren toe en meng het geheel goed door elkaar.
  • Voeg de uitgelekte spinazie en bieslook toe. Meng het geheel goed door elkaar. Let er op dat je de spinazie goed laat uitlekken, zodat het niet te waterig is. 

 

 

  • Brokkel de geitenkaas in stukjes en voeg dat bij het beslag. Laat een gedeelte van de geitenkaas aan de kant voor de garnering.
  • Meng het geheel opnieuw goed door elkaar.
  • Vul de vormpjes met ongeveer 2/3de met het beslag.
  • Strooi wat overgebleven geitenkaas over de muffins en bak ze ongeveer 30 minuten op 170 °C. 
  • Klaar en smullen maar!

Tip!

Voeg een jalapeño peper toe voor een pikantere smaak.

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept is afkomstig uit de keuken van Diabetes Liga. 

Dia-gusta omeletmuffins met geitenkaas en spinazie

Met dank aan

Logo atag