Dia-Gusta: pannenkoekjes met passievrucht

Pannenkoekjes met passievrucht
Dia-Gusta Logo

 

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

Ingrediënten pannenkoekjes met passievrucht

De bereiding

  • Meng in een kom de volkoren patisseriebloem, bakpoeder, zout en de suiker.
  • Plet de banaan en voeg toe aan de kom. Voeg ook de melk, het ei en de arachideolie toe en mix tot een glad beslag.
  • Verhit wat margarine in een pan en schep er 1 eetlepel beslag in. Draai het pannenkoekje om en bak goudbruin.
  • Herhaal tot het beslag op is.

 

  • Snijd de passievruchten in kwartjes. Serveer de pannenkoekjes met magere kaas en bestrooi lichtjes met kaneel.
  • Werk elk bordje af met een kwartje passievrucht en lepel er de rest van de passievrucht over.
  • Klaar en smullen maar!

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept is afkomstig uit de keuken van Colruyt en werd goedgekeurd door Diabetes Liga.

Voedingswaarde pannenkoekjes met passievrucht

Met dank aan

Logo atag