Dia-Gusta: pasta met gerookte zalm
Ben je op zoek naar een gezond en heerlijk recept met spaghetti en zalm? Dan ben je hier aan het juiste adres! Bekijk snel ons gemakkelijke recept en ontdek hoe je deze maaltijd snel en eenvoudig kunt bereiden.
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. Daarom zijn we in 2023 gestart met ons nieuw initiatief: ‘Dia-Gusta’. Elke week delen we een nieuw gezond, lekker en eenvoudig recept dat iedereen kan klaarmaken.
Wat heb je nodig?
Wist je dat spaghetti niet altijd een spaghettisaus nodig heeft? Vergeet de tomaten en gehakt en ga eens voor spinazie en gerookte zalm! Verder heb je nog prei, spinazie en sjalotjes nodig.
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Er komt wat snijwerk kijken bij dit gerecht dus leg je beste messen al klaar.
Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Snijd ook de prei in dunne ringen. - Hak vervolgens de bieslook en dille fijn en snijd de zalm in reepjes.
- Neem je favoriete pot, zet hem op je vuur en verhit een eetlepel olijfolie.
- Voeg de sjalot en de knoflook toe aan de pot en laat ze beide een aantal minuten zweten.
- Voeg ook de prei toe en bak 1 tot 2 minuten.
- Dan is het aan de spinazie. Voeg deze toe aan de pot en roer tot hij gekrompen is.
- Giet de room in de pot en verkruimel het bouillonblokje over de pot.
- Breng op smaak met de verse kruiden en de pepermolen (en zout).
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de gerookte zalm en de pasta onder de saus.
- Dresseer je bord en klaar, nu smullen maar!
Tip van de week
Ben je geen grote fan van dille? Dat kan zeker!
Dille heeft een uitgesproken smaak en is niet voor iedereen even lekker. Schep de dille eventueel niet onder de spaghetti, maar gebruik het als garnituur.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept komt uit de keuken van de Diabetes Liga en is een diabetesproof recept.
Gezond eten: hoe doe je dat juist? En waar moet je op letten? Moet ik rauwe groenten eten? Of kan het ook anders? Wij willen jou helpen om gezonder te eten en daarom gaan we vanaf 5 juni samen de uitdaging aan met Een Week Gezonder.
7 dagen lang nemen we je mee op sleeptouw en laten we je proeven van al het lekkers dat gezond eten kan bieden. Van boodschappenlijstjes maken, je kasten opbouwen met gezonde producten, een gezond weekmenu opstellen, tot gezonde, heerlijke, verrassende recepten en getuigenissen van mensen die hun leefstijl volledig omkeerden.
Schrijf je nu in en ontvang wekelijkse updates, de twee online magazines, heel wat tips en zoveel meer!