Dia-Gusta: snelle broccolisoep met soepgroenten en broodkruimels
Dit recept voor een broccolisoep met broodkruim is snel, eenvoudig en geschikt voor iedereen, ook voor personen met diabetes. Ideaal om je te verwarmen tijdens het frissere winterweer!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Verhit ¼ van de olie in een (soep)pan en bak de soepgroente (julienne groentjes) 3 minuten.
- Voeg de broccoli, het halve bouillonblokje en het kokend water toe. Breng opnieuw aan de kook en kook 10 minuten.
- Snijd ondertussen de knoflook en selderij fijn.
- Snijd het brood in zo klein mogelijke blokjes.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het brood 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur.
- Voeg na 4 min. de knoflook toe. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper. Hak het brood eventueel nog iets fijner.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het broodkruim en selderij.
- Klaar en smullen maar!
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit de keuken van Albert Heijn en werd goedgekeurd door Diabetes Liga.