Dia-Gusta: Volkoren couscous met gestoofde groenten
Couscous is een gerecht uit Noord-Afrika en heel gemakkelijk aan te vullen met heel wat groentjes. Je kan er een ware smaakbom van maken met lekkere kruiden en groentjes. Ideaal als avondeten of voor bij de barbecue. Daarom tonen we je vandaag dit recept voor een volkorencouscous met gestoofde groentjes!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Snijd de uien in halve ringen. Maak de winterpeen schoon en snijd in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en peen in 5 min. tot ze gekaramelliseerd en zacht zijn. Schep af en toe om.
- Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en kaneel toe en bak nog 1 min. mee.
- Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, snijbonen, tuinbonen en het water toe. Roer door, breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, snijbonen, tuinbonen en het water toe. Roer door, breng aan de kook en laat 20 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof.
- Verdeel de couscous over de diepe borden, schep de stoof erover en bestrooi met de amandelen en peterselie.
- Smakelijk!
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit de keuken van Albert Heijn en werd goedgekeurd door Diabetes Liga.