Dia-Gusta: volkorenbroodje met geitenkaas en pompoen
Dit volkorenbroodje met geitenkaas en geroosterde pompoen is de perfecte combinatie van hartig en zoet. De frisse rode ui en knapperige pompoenpitten zorgen voor extra smaak en textuur. Ideaal voor een voedzame lunch die net even anders is. Ontdek het recept hieronder!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kruid de pompoen met olijfolie, peper en eventueel gemberpoeder (en zout), en verdeel over een bakplaat.
- Schuif in de oven en bak ongeveer 15 minuten. Laat de pompoen daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng de ui met het citroensap en laat minstens 30 minuten en maximaal 1 dag marineren.
- Snij de piccolo’s open en besmeer met geitenkaas.
- Leg er de pompoen, rode ui, peterselie en pompoenpitten op en serveer.
- Klaar en smullen maar!
Weetje
Geitenkaas is de oudste kaassoort ter wereld.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit de keuken van Diabetes Liga.