Dia-Gusta: zelfgemaakte falafelballetjes

Dia-Gusta zelfgemaakte falafelballetjes
Dia-Gusta Logo

Op zoek naar een heerlijk recept voor zelfgemaakte falafelballetjes? Ontdek hoe je deze smakelijke, kruidige balletjes kan maken met eenvoudige ingrediënten en een paar simpele stappen! 

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Dit basisrecept is goed voor iedereen: met of zonder diabetes, jong of oud.

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

Ingrediënten falafelballetjes

De bereiding

  • Laat de kikkererwten uitlekken tot ze goed droog zijn.
  • Dep nog eens af met een stuk keukenrol.
  • Plet de kikkererwten met een vork tot een stevige massa.
  • Snijd de peterselie en ui fijn en plet de knoflookteentjes meteen met de knoflookpers.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles door elkaar.

 

  • Voeg ook de eetlepel komijn, peper, (zout) en halve theelepel cayennepeper toe. En enkele takjes peterselie.
  • Draai bolletjes van het mengsel en voeg indien nodig wat bloem toe. Verhit een pan met olie en bak de balletjes goudbruin.
  • Klaar en smullen maar!

Tip van de week

Zorg ervoor dat de olie heet genoeg is voordat je de falafel bakt. Als de olie niet heet genoeg is, kan de falafel te veel olie absorberen en slap worden.

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept is afkomstig uit de keuken van de Diabetes Liga en is geschikt voor iedereen, ook mensen met diabetes.

Voedingswaarde falafelballetjes diabetes

Met dank aan

Logo atag