Gevuld varkenshaasje met gestoofde lentegroenten

varkenshaasje
4
minder dan 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje (600 g)
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 500 g prinsessenbonen
  • 300 g erwten (diepvries)
  • 200 g groene aspergepunten
  • 1 ui
  • Vleesbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 1  eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dl room (5% vetgehalte)
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • Zwarte peper (molen)
  • (Zout)

Voorbereiding   

  • Snij de uiteinden van de boontjes.
  • Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.
  • Snipper de ui en het knoflook fijn.
  • Snipper de peterselie fijn.

Bereiding

  • Kook de boontjes en de diepgevroren erwten 6 minuten onafgedekt gaar in water. Voeg de aspergepunten na 3 minuten toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  • Snij intussen het varkenshaasje in de lengte in 2, maar niet volledig doormidden. Leg er 2 sneetjes rauwe ham tussen en verdeel er wat uitgelekte aspergepunten over. Kruid met zwarte peper en vouw dicht. Wikkel 2 sneetjes rauwe ham rond het varkenshaasje en steek vast met enkele prikkertjes.
  • Verhit de margarine in een pan en bak het varkenshaasje goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 12 minuten verder bakken.
  • Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de knoflook glazig. Voeg de erwten, de boontjes en de rest van de aspergepunten toe. Kruid met zwarte peper (en zout).
  • Haal het varkenshaasje uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Giet intussen de vleesbouillon in de pan van het vlees en schraap de braadresten los. Laat inkoken en voeg de room toe. Meng er de peterselie onder.

Afwerking

  • Snij het varkenshaasje in sneetjes en serveer met de groenten en de saus. Geef er gekookte aardappelen of puree bij.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie (Kcal) 368   

  • Vetten (G) 12

  • Koolhydraten (G) 15 

  • Eiwitten (G) 45  

  • Koolhydraatporties 1

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief