Havermoutpannenkoeken met banaan en blauwe bessen
Op zoek naar een gezond en lekker ontbijt? Deze havermoutpannenkoeken met banaan en blauwe bessen zijn de perfecte start van je dag! Makkelijk te maken en ideaal voor een voedzaam ontbijt of brunch. Geniet van deze heerlijke pannenkoeken en ontdek het recept hieronder!
Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.
Wat heb je nodig?
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Mix de bananenschijfjes samen met de havermout en de halfvolle melk in een kom met de staafmixer.
- Voeg de eieren en kaneel naar smaak toe en mix tot een homogeen mengsel. Voeg nog wat melk toe indien het deeg te dik is.
- Verhit een kleine hoeveelheid arachideolie in een pan.
- Voeg 5 eetlepels van het beslag toe en bal beide kanten goudbruin.
- Garneer met blauwe bessen.
Weetje
- Neem voor een volwaardig ontbijt 3-4 pannenkoeken met vers fruit.
- Neem voor een volwaardig ontbijt 3-4 pannenkoeken met vers seizoensfruit
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit de keuken van Diabetes Liga.