Heksenvingers met vampierenbloed
25 minuten
Ingrediënten (voor 20 vingers)
- 200 g volkoren bloem
- 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
- 20 amandelschilfers
- 1 theelepel bakpoeder
Voor de tomatensaus:
- 200 g tomatenstukjes (blik)
- ½ rode paprika
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak de paprika schoon en snij in kleine stukjes.
- Meng de bloem en bakpoeder, voeg er 100 ml water en de yoghurt aan toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
- Strooi wat bloem over het werkblad en leg er het deeg op.
- Rol het deeg uit en maak 20 vingers.
- Breng op elke vinger wat lijnen aan zodat de vingers oud lijken. Plaats op het einde van de vinger telkens een amandelschilfer, deze dient als nagel.
- Zet de vingers 10 tot 12 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de saus door de tomatenstukjes en de paprika te mixen.
- Serveer de vingers met een potje tomatensaus.