Kabeljauw met gebakken komkommer en krieltjes
4
minder dan 30 min.
Ingrediënten
- 800 g krielaardappelen
- 4 kabeljauwfilets (600 g)
- 3 komkommers
- 1 bosje lente-uitjes
- 4 el zure room (15% vetgehalte)
- 2 el wittewijnazijn
- 4 el olijfolie
- 1 plantje dille
- Zwarte peper (molen)
- (Zout)
Voorbereiding (15 min.)
- Snij de komkommers in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes van 1 cm.
- Snipper de dille en de lente-uitjes fijn.
- Maak de dressing: meng de zure room met de wittewijnazijn, de lente-uitjes en de dille.
- Boen de krielaardappelen schoon.
Bereiding (25 min.)
- Kook de krielaardappelen in de schil 20 minuten. Giet af.
- Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan. Kruid de vis aan beide kanten met peper (en zout) en bak 3 à 4 minuten aan elke kant.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en bak de blokjes komkommer 5 minuten. Kruid met peper (en zout).
- Meng de krielaardappelen met de dressing. Kruid met peper (en zout).
Afwerking
- Serveer de kabeljauw met de gebakken komkommerblokjes en de lauwe krieltjes.