Ingrediënten

Voor het deeg

  • 2 eieren
  • ¼ theelepel zout
  • 1 ½ - 2 tassen tarwebloem
  • 1 el zonnebloemolie

 

Voor de vulling

  • 200 g gemalen vlees (kan kip, kalkoen of rundsvlees zijn)
  • 1 kleine ajuin
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Voor de vulling

  • Schil en snijd een ajuin in kleine stukken. Bak aan in een pan in een beetje olie.
  • Voeg het gemalen vlees toe en kruid af met zout en peper.
  • Bak tot het vlees volledig gaar is.

 

Voor het deeg

  • Klop de eieren in een kommetje tot ze schuimen.
  • Voeg het zout toe.
  • Voeg de bloem langzaam toe tot er een stijf deeg gevormd wordt.
  • Kneed het deeg met de hand of gebruik een mixer met kneedhaak gedurende 5 minuten.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot het deeg heel dun is.
  • Snijd het deeg in vierkanten van 7-8 cm.
  • Er zouden 12-15 vierkanten gevormd moeten worden.
  • Neem een theelepel met de gewenste vulling (vlees) en plaats in het midden van het vierkant. Dip je vinger in het water en maak de randen van het vierkant nat. Neem een hoek van het vierkant en vouw het diagonaal over de vulling om een driehoek te vormen.
  • Zegel de uiteinden door het met je vingers of de tanden van een vork plat te duwen.
  • Laat de kreplach 1 uur drogen.
  • Breng een pot met 3 liter water met wat zout aan de kook.
  • Laat de kreplach één voor één voorzichtig in de pot vallen en kook gedurende 15 minuten.
  • Haal de kreplach uit het water en serveer met soep.

Voedingswaarde

  • Energie (Kcal) 119
  • Koolhydraten 12,52 g
  • Koolhydraatportie 1 (voor 1 stuk + 1/3)

Uit De Joodse Koolhydraatwijzer.

www.dietistegoldi.be

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief