Michaël Sels - Granola met pompoen en pindakaas
Een goede ochtendroutine start bij een gezond ontbijt 🥣 Daarom toont onze ambassadeur Michaël Sels jou vandaag zijn recept voor een lekkere pompoen granola. Pindakaas, pompoen en crunchy walnoten, dat is overheerlijk.
Op 5 juni 2023 lanceert de Diabetes Liga 'Een Week Gezonder'. 7 dagen lang nemen we je mee op sleeptouw en laten we je proeven van al het lekkers dat gezond eten kan bieden. Van boodschappenlijstjes maken, je kasten opbouwen met gezonde producten, een gezond weekmenu opstellen, tot gezonde, heerlijke, verrassende recepten en getuigenissen van mensen die hun leefstijl volledig omkeerden. Schrijf je nu in!
Wat heb je nodig?
De pompoengranola maken we met havermoutvlokken, pompoen en pindakaas. Voor een lekkere crunch kijken we ook naar walnoten en wat pompoenpitten.
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Snijd de pompoen in kleine blokjes.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan een steelpannetje gevuld met water. Kook ze gaar in 15 minuten.
- Giet af en voeg het kaneel, honing, pindakaas toe en pureer met een staafmixer.
- Meng in een grote kom de havermoutvlokken, walnoten, pompoenpitten en arachideolie.
- Meng dit vervolgens met het pompoenmengsel en roer goed door elkaar.
- Meng als laatste het eiwit door het mengsel.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten op 175°C.
- Roer halverwege het bakken een keer door.
- Haal de bakplaat uit de oven, voeg de cranberries toe en laat de granola vervolgens goed afkoelen. Zo wordt hij lekker knapperig.
- Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Bespaar jezelf wat tijd (en snijwerk) en koop pompoenblokjes uit de vriezer. Even lekker en nog gemakkelijker om te bereiden.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept komt uit het boek Lekker Lang Leven van Michaël Sels.
Gezond eten: hoe doe je dat juist? En waar moet je op letten? Moet ik rauwe groenten eten? Of kan het ook anders? Wij willen jou helpen om gezonder te eten en daarom gaan we vanaf 5 juni samen de uitdaging aan met Een Week Gezonder.
7 dagen lang nemen we je mee op sleeptouw en laten we je proeven van al het lekkers dat gezond eten kan bieden. Van boodschappenlijstjes maken, je kasten opbouwen met gezonde producten, een gezond weekmenu opstellen, tot gezonde, heerlijke, verrassende recepten en getuigenissen van mensen die hun leefstijl volledig omkeerden.
Schrijf je nu in en ontvang wekelijkse updates, de twee online magazines, heel wat tips en zoveel meer!