Michaël Sels - Zelf gezonde choco maken
Een goede ochtendroutine start bij een gezond ontbijt 🥣 Daarom toont onze ambassadeur Michaël Sels jou vandaag zijn recept voor zelfgemaakte choco! Heb je graag als laatste boterhammetje iets zoets? Dan is dit het ideale recept voor jou.
Op 5 juni 2023 lanceert de Diabetes Liga 'Een Week Gezonder'. 7 dagen lang nemen we je mee op sleeptouw en laten we je proeven van al het lekkers dat gezond eten kan bieden. Van boodschappenlijstjes maken, je kasten opbouwen met gezonde producten, een gezond weekmenu opstellen, tot gezonde, heerlijke, verrassende recepten en getuigenissen van mensen die hun leefstijl volledig omkeerden. Schrijf je nu in!
Wat heb je nodig?
Om choco te maken heb je eigenlijk niet veel nodig. Wat hazelnoten, pure chocolade, kikkererwten en nog wat andere zaken en je kan beginnen!
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 8 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.
- Spoel de kikkererwten uit blik goed af onder stromend water.
- Neem de hazelnoten uit de oven en schep ze in de blender. De noten zijn erg warm, dus let op dat je je niet verbrandt.
- Voeg het poedersuiker toe en mix 5 minuten, tot elke noot fijngemalen is.
- Schep vervolgens de kikkererwten, 2 eetlepels tahin en het cacaopoeder in de blender. Verhoog geleidelijk aan de snelheid van de blender zodat alles goed gemengd wordt.
- Voeg nu het water toe en mix het geheel tot een smeuïge pasta. Schraap de hazelnotenpasta af en toe van de randen, zo krijg je het gladste resultaat.
- En nu de smaakmaker: de chocolade! Smelt de chocolade au bain-marie (pot met heet water en daarop je kom met chocolade). Zo verbrandt hij niet en gaat hij ook niet klonteren.
- Giet de gesmolten chocolade bij de gemixte hazelnootpasta en meng alles goed door elkaar. Draai eventueel de blender nog eens voor een mooi egaal resultaat.
- Schep de choco in een glazen pot en laat hem volledig afkoelen in de frigo.
- Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Je kan ook losse en droge kikkererwten gebruiken, maar dan moet je ze wel minstens 8u laten weken. Kies je hiervoor, dan plaats je de kikkererwten in een kom met water. Zorg ervoor dat het water ongeveer 9 cm hoger staat dan de erwten zelf. Kikkererwten zwellen namelijk heel erg op. Zie je dat ze veel vocht opnemen? Voeg dan eventueel wat extra water bij. Laat zeker 8 uur weken en spoel daarna de erwten onder stromend water.
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept komt uit het boek Lekker Lang Leven van Michaël Sels.
Gezond eten: hoe doe je dat juist? En waar moet je op letten? Moet ik rauwe groenten eten? Of kan het ook anders? Wij willen jou helpen om gezonder te eten en daarom gaan we vanaf 5 juni samen de uitdaging aan met Een Week Gezonder.
7 dagen lang nemen we je mee op sleeptouw en laten we je proeven van al het lekkers dat gezond eten kan bieden. Van boodschappenlijstjes maken, je kasten opbouwen met gezonde producten, een gezond weekmenu opstellen, tot gezonde, heerlijke, verrassende recepten en getuigenissen van mensen die hun leefstijl volledig omkeerden.
Schrijf je nu in en ontvang wekelijkse updates, de twee online magazines, heel wat tips en zoveel meer!