Pastasalade met pijnboompitten en kerstomaten

zuiderse pastasalade
Dia-Gusta Logo

Zin in een frisse en vullende lunch? Deze zuiderse pastasalade met kerstomaten, spinazie en geroosterde pijnboompitten is een smaakvolle en lichte optie. Ideaal voor een snelle lunch of om mee te nemen. Ontdek het recept hieronder!

Gezond eten is belangrijk voor iedereen, maar voor personen met diabetes is dat nog een tikkeltje belangrijker. In Dia-Gusta delen we elke week een lekker en gezond recept, dat voor iedereen geschikt is. Inclusief koolhydraatportie in de voedingswaarde, die belangrijk is voor personen met diabetes.

Wat heb je nodig?

Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!

zuiderse pastasalade

De bereiding

  • Neem een kookpot en kook de penne beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Giet de pasta na een aantal minuten af en doe terug in de kookpot.
  • Meng dan de spinazie en het citroensap onder de pasta.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin.
  • Voeg de pijnboompitten en gehalveerde kerstomaten toe aan de pasta.
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en kruid met peper (en zout).

 

Recept bewaren?

Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.

Recept bewaren

Dit recept is afkomstig uit de keuken van Diabetes Liga. 

voedingswaarde zuiderse pasta salade

Met dank aan

Logo atag