Scampi’s met rijst in pikante saus
4
minder dan 30 minuten
Ingrediënten
- 250 g volkoren rijst
- 600 g (party)scampi's (diepvries)
- 500 g tomatenblokjes (diepvries)
- 300 g erwten (diepvries)
- 1 grote ui
- 2 eetlepels arachideolie
- 4 eetlepels chilisaus
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 mespunt pilipili
- peper
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Laat de (party)scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog.
Bereiding
- Kook de rijst gaar (kooktijd en hoeveelheid water: zie verpakking) in water met het opgeloste kippenbouillonblokje. Voeg de laatste 5 minuten de diepgevroren erwten toe. Giet af.
- Snipper intussen de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit de arachideolie in een wok of diepe pan en bak de fijngesnipperde ui en de geperste knoflook glazig.
- Voeg de scampi’s toe en roerbak 4 minuten. Kruid met peper.
- Doe er de rijst, de erwten en de diepgevroren tomatenblokjes bij. Kruid met het paprikapoeder en de pilipili. Verwarm al roerend.
- Roer er vlak voor het serveren de chilisaus onder. Voeg eventueel extra saus toe naar smaak.
Voedingswaarde per persoon
-
Energie (Kcal) 518
-
Vetten (G) 8
-
Koolhydraten (G) 66
-
Eiwitten (G) 41
-
Koolhydraatporties 5,25
Tip: een bouillonblokje bevat doorgaans erg veel zout. Je kan dit gerecht ook bereiden met ½ bouillonblokje. Voeg geen extra zout aan dit gerecht toe.
Dit recept is afkomstig van colruyt.be/lekkerkoken, aangepast door de Diabetes Liga.
Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!