Scampi’s met rijst in pikante saus

scampi
4
minder dan 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 g volkoren rijst
  • 600 g (party)scampi's (diepvries)
  • 500 g tomatenblokjes (diepvries)
  • 300 g erwten (diepvries)
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 eetlepels chilisaus
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 mespunt pilipili
  • peper

Voorbereiding (minder dan 30 min.)   

  • Laat de (party)scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog.

Bereiding

  • Kook de rijst gaar (kooktijd en hoeveelheid water: zie verpakking) in water met het opgeloste kippenbouillonblokje. Voeg de laatste 5 minuten de diepgevroren erwten toe. Giet af.
  • Snipper intussen de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de arachideolie in een wok of diepe pan en bak de fijngesnipperde ui en de geperste knoflook glazig.
  • Voeg de scampi’s toe en roerbak 4 minuten. Kruid met peper.
  • Doe er de rijst, de erwten en de diepgevroren tomatenblokjes bij. Kruid met het paprikapoeder en de pilipili. Verwarm al roerend.
  • Roer er vlak voor het serveren de chilisaus onder. Voeg eventueel extra saus toe naar smaak.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie (Kcal) 518

  • Vetten (G) 8

  • Koolhydraten (G) 66 

  • Eiwitten (G) 41

  • Koolhydraatporties 5,25

Tip: een bouillonblokje bevat doorgaans erg veel zout. Je kan dit gerecht ook bereiden met ½ bouillonblokje. Voeg geen extra zout aan dit gerecht toe.

Dit recept is afkomstig van colruyt.be/lekkerkoken, aangepast door de Diabetes Liga.

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief