Speltmuffins met braambessen
Een diabetesvriendelijker recept voor muffins? Dat zijn deze speltmuffins met braambessen! Een snack of dessertje? Het kan allebei, maar met mate. Klaar en bakken maar!
Wat heb je nodig?
Dit recept is goed voor iedereen: met of zonder diabetes, jong of oud. Om het recept diabetesvriendelijker (en gezonder) te maken, gebruiken we volkorenspeltbloem en bananen. Het resultaat is een smeuïge muffin met een krokant korstje!
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Mix de geplette banaan, de eieren, de volkorenspeltbloem, vloeibare margarine, bakpoeder en de kaneel in een kom tot een homogeen mengsel.
- Voeg een snuifje zout toe.
- Vul de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.
- Voeg wat bramen toe en vul de vormpjes op tot de rand.
- Plaats 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Je kan ook ander fruit gebruiken voor deze muffins, zoals frambozen of blauwe bessen!
Recept bewaren?
Wil je dit recept bewaren om in de toekomst nog eens te maken? Dan kan je onderstaande PDF downloaden.
Dit recept is afkomstig uit de keuken van de Diabetes Liga en is geschikt voor iedereen, ook mensen met diabetes.