Steak met broccolipuree en worteltjes
4
Minder dan 45 minuten
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 4 (kleine) steaks
- 50 g pijnboompitten
- 600 g wortelen
- 1 broccoli (groot)
- 2 el vloeibare margarine
- 1 el olijfolie
- ½ plantje platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- Nootmuskaat
- Zwarte peper (molen)
- (Zout)
Voorbereiding
- Schil de aardappelen en de wortelen en snij in gelijke stukken.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in staafjes.
- Snipper de knoflook fijn.
- Hak de peterselie fijn.
Bereiding
- Kook de aardappelen 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de broccoliroosjes en -staafjes toe. Giet af. Prak fijn en meng er 1 eetlepel margarine onder. Kruid met peper, nootmuskaat (en zout).
- Kook intussen de wortelen 8 minuten in water. Giet af en hou apart.
- Verhit de olijfolie in de kookpot van de wortelen en stoof de knoflook 1 minuut. Voeg de wortelen en de peterselie toe en kruid met peper (en zout). Hou warm.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verhit 1 eetlepel margarine in dezelfde pan en bak de steaks 2 minuten aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper (en zout). Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.
Afwerking
- Snij de steak in reepjes en geef er de broccolipuree en de worteltjes bij. Bestrooi met de pijnboompitten.
Voedingswaarde per persoon
- Energie (Kcal) 524
- Vetten (G) 19
- Eiwitten (G) 43
- Koolhydraten (G) 42
- Koolhydraatporties 3,25
Dit recept is afkomstig van COLRUYT.BE/LEKKERKOKEN, aangepast door de Diabetes Liga.
Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!