Steak met broccolipuree en worteltjes

Steak
4
Minder dan 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 4 (kleine) steaks
  • 50 g pijnboompitten
  • 600 g wortelen
  • 1 broccoli (groot)
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 el olijfolie
  • ½ plantje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • Nootmuskaat
  • Zwarte peper (molen)
  • (Zout)

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen en de wortelen en snij in gelijke stukken.
  • Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snij in staafjes.
  • Snipper de knoflook fijn.
  • Hak de peterselie fijn.

Bereiding

  • Kook de aardappelen 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de broccoliroosjes en -staafjes toe. Giet af. Prak fijn en meng er 1 eetlepel margarine onder. Kruid met peper, nootmuskaat (en zout).
  • Kook intussen de wortelen 8 minuten in water. Giet af en hou apart.
  • Verhit de olijfolie in de kookpot van de wortelen en stoof de knoflook 1 minuut. Voeg de wortelen en de peterselie toe en kruid met peper (en zout). Hou warm.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit 1 eetlepel margarine in dezelfde pan en bak de steaks 2 minuten aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper (en zout). Zet het vuur lager en bak verder naar smaak.

Afwerking

  • Snij de steak in reepjes en geef er de broccolipuree en de worteltjes bij. Bestrooi met de pijnboompitten.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie (Kcal) 524
  • Vetten (G) 19
  • Eiwitten (G) 43
  • Koolhydraten (G) 42
  • Koolhydraatporties 3,25

Dit recept is afkomstig van COLRUYT.BE/LEKKERKOKEN, aangepast door de Diabetes Liga.

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief