Tagliatelle met broccoli en pesto
4
30 min.
Ingrediënten
- 200 g volkoren tagliatelle
- 20 g Parmezaanse kaas
- 2 broccoli’s
- 200 g doperwten (diepvries)
- 3 el olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- ½ citroen
- 2 plantjes basilicum
- peper (en zout)
Bereiding
Voorbereiding & bereiding
- Snij de kip in kleine blokjes.
- Snij de broccoli in kleine roosjes.
- Rooster de pijnboompitten in een (antikleef)pan zonder vetstof.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoli in ± 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de doperwten toe aan het water en giet daarna af.
- Doe de blaadjes van de plantjes basilicum (hou nog enkele blaadjes over voor de afwerking), de olijfolie, de Parmezaanse kaas, 35 g pijnboompitten en peper (en zout) in de blender en mix tot een gladde pesto.
Afwerking
- Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden en dresseer er de pesto en de groenten over.
- Strooi de overige pijnboompitten over de pesto en werk af met enkele blaadjes basilicum.