Vegetarische shepherd’s pie met aardappelpuree
4
50 minuten
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen (geschild en in grove stukken)
- 400 g gegaarde (groene) linzen (uitgelekt gewicht)
- 125 ml halfvolle melk
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 2 grote wortels (in kleine blokjes)
- 125 g champignons (gesneden)
- 1 grote ui (fijngesnipperd)
- 150 ml groentebouillon (op basis van bouillonblokje zonder zout)
- 1 el vloeibare margarine
- 1 el mosterd (Dijon)
- 1 el sojasaus
- 1 kfl gedroogde tijm
- Peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de zoete aardappel 15-20 minuten, tot deze zacht is. Giet de aardappelen af en stamp tot puree. Voeg de melk, de mosterd en de peper toe.
- Verwarm de margarine en stoof de ui 5 minuten in een kookpot.
- Voeg de wortel en de champignons toe en stoof opnieuw voor 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, linzen, bouillon, sojasaus, tijm en peper toe. Roer goed om en breng zachtjes aan de kook. Verlaag het vuur, doe een deksel op de kookpot en verwarm nog 5 minuten.
- Doe het linzenmengel in een ovenschaal en dek af met de zoete aardappelpuree.
- Zet 15-20 in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde per persoon
- Energie (Kcal) 403
- Vetten (G) 6
- Koolhydraten (G) 60
- Eiwitten (G) 17
- Koolhydraatporties 4,7
Meer eenvoudige, lekkere en gezonde recepten kan je vinden in ons kookboek 'Lekker koken met diabetes'. Steeds fijn om te geven aan een ander.
Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!