Wortelcake

wortel
14 porties
60 minuten

Ingrediënten (14 porties)

  • 200 g havermeel of speltmeel
  • 200 g zoete wortelen
  • 200 g kwark (ongezoet)
  • 120 g magere Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 80 g walnoten
  • 1 el margarine (invetten taartvorm)
  • 1 el sap van een sinaasappel
  • 1 el bakpoeder 
  • 1 tl kaneel
  • Hittebestendige zoetstof in poedervorm (bv. Zùsto of sucralose, die 75 gram suiker vervangt)

Voorbereiding   

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Schil en rasp de wortelen fijn.
  • Hak de walnoten fijn.

Bereiding

  • Meng meel, kaneel, bakpoeder en zoetstof in een kom.
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg de kwark toe.
  • Voeg de droge ingrediënten bij het eimengsel en meng het geheel goed door.
  • Doe dan de geraspte wortelen en de helft van de walnoten mee in de kom. Roer alles goed om.
  • Giet het beslag in een beboterde taartvorm en zet 40 minuten in de oven.
  • Pers het sap uit de sinaasappel en meng dit onder de Griekse yoghurt, voeg eventueel een beetje zoetstof toe.
  • Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant met het yoghurtmengsel en bestrooi met de resterende walnoten.
  • Verdeel de cake in 14 stukken.

Voedingswaarde per persoon

  • Energie (Kcal) 139

  • Vetten (G) 7,7

  • Koolhydraten (G) 10,2

  • Eiwitten (G) 5,8

  • Koolhydraatporties 0,75 (0,85)

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief