Wortelcake
14 porties
60 minuten
Ingrediënten (14 porties)
- 200 g havermeel of speltmeel
- 200 g zoete wortelen
- 200 g kwark (ongezoet)
- 120 g magere Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 80 g walnoten
- 1 el margarine (invetten taartvorm)
- 1 el sap van een sinaasappel
- 1 el bakpoeder
- 1 tl kaneel
- Hittebestendige zoetstof in poedervorm (bv. Zùsto of sucralose, die 75 gram suiker vervangt)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Schil en rasp de wortelen fijn.
- Hak de walnoten fijn.
Bereiding
- Meng meel, kaneel, bakpoeder en zoetstof in een kom.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg de kwark toe.
- Voeg de droge ingrediënten bij het eimengsel en meng het geheel goed door.
- Doe dan de geraspte wortelen en de helft van de walnoten mee in de kom. Roer alles goed om.
- Giet het beslag in een beboterde taartvorm en zet 40 minuten in de oven.
- Pers het sap uit de sinaasappel en meng dit onder de Griekse yoghurt, voeg eventueel een beetje zoetstof toe.
- Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Besmeer de bovenkant met het yoghurtmengsel en bestrooi met de resterende walnoten.
- Verdeel de cake in 14 stukken.