Gezond broodbeleg: 2x inspiratie voor jou!
AVOCADO-EISALADE
Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 1 eetlepel ongesuikerde magere natuuryoghurt
- Halve avocado geplet
- 1 koffielepel mosterd
- Enkele druppels limoensap
- 10 gram verse bieslook
- Cayennepoeder
- Paprikapoeder
- Verse koriander naar smaak
Bereiding:
- Breng water in een kookpot aan de kook. Voeg de eieren toe en laat 8 à 10 minuten koken.
- Laat afkoelen en pel de eieren.
- Plet met een vork.
- Meng alle ingrediënten, behalve de koriander, samen in een kom.
- Werk af met fijngehakte koriander.
MAGERE KIPSALADE
Wat heb je nodig?
- 170 gram ongesuikerde magere natuuryoghurt
- 100 gram kippenborstfilet, zonder vel, in fijne reepjes
- 1 geraspte wortel
- 1 sjalot, fijngesneden
- Halve eetlepel vloeibare margarine of plantaardige olie
- Kipkruiden naar smaak (met mate)
- Peper (en zout)
Bereiding:
- Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de kipreepjes goudbruin.
- Kruid met kipkruiden.
- Laat afkoelen op een keukenpapier of bordje.
- Meng de yoghurt, geraspte wortel en sjalot in een kom. Voeg de kippenreepjes eraan toe.
- Kruid met peper (en zout).