Gezond broodbeleg: 2x inspiratie voor jou!

AVOCADO-EISALADE

Wat heb je nodig? 

  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ongesuikerde magere natuuryoghurt
  • Halve avocado geplet
  • 1 koffielepel mosterd
  • Enkele druppels limoensap
  • 10 gram verse bieslook
  • Cayennepoeder
  • Paprikapoeder
  • Verse koriander naar smaak

Bereiding:

  • Breng water in een kookpot aan de kook. Voeg de eieren toe en laat 8 à 10 minuten koken. 
  • Laat afkoelen en pel de eieren.
  • Plet met een vork.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de koriander, samen in een kom.
  • Werk af met fijngehakte koriander.
Avocado eisalade

MAGERE KIPSALADE

Wat heb je nodig?

  • 170 gram ongesuikerde magere natuuryoghurt
  • 100 gram kippenborstfilet, zonder vel, in fijne reepjes
  • 1 geraspte wortel
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • Halve eetlepel vloeibare margarine of plantaardige olie
  • Kipkruiden naar smaak (met mate)
  • Peper (en zout)

Bereiding: 

  • Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de kipreepjes goudbruin.
  • Kruid met kipkruiden.
  • Laat afkoelen op een keukenpapier of bordje.
  • Meng de yoghurt, geraspte wortel en sjalot in een kom. Voeg de kippenreepjes eraan toe.
  • Kruid met peper (en zout).
Magere kipsalade beleg