Maak kennis met DiaBuddy! Het nieuwe project van Diabetes Liga

De Diabetes Liga ondersteunt personen met diabetes met de nodige informatie en initiatieven om lotgenoten te ontmoeten. Zo kan je steeds terecht bij de gratis Infolijn 0800 96 333 die bemand wordt door zorgprofessionals. Daarnaast kan je voortaan ook beroep doen op de DiaBuddy’s.

Leven met diabetes kan veel zorgen met zich meebrengen. Vooral vlak na de diagnose, bij veranderingen in je behandelplan, leefsituatie of bij het oplopen van complicaties kan je geconfronteerd worden met tal van vragen en onzekerheden. Vaak zijn dit zaken die je niet meteen met je arts of educator kan of wil bespreken, maar waarover je toch wil praten en van gedachten wisselen.

Om aan deze behoefte tegemoet te komen, stippelde Diabetes Liga een nieuw project uit: DiaBuddy. Een aantal vrijwillige ervaringsdeskundigen (personen met diabetes) hebben zich de afgelopen maanden geëngageerd en opleidingen gevolgd om Diabetes Liga DiaBuddy’s te worden.

Samen met Trefpunt Zelfhulp werkten we een opleiding op maat uit. Hun ervaring en expertise inzake ervaringsdeskundigheid en individuele ondersteuning werd in een tweedaagse interactieve opleiding gegoten. 

DiaBuddy

Wat zijn DiaBuddy’s?

DiaBuddy’s zijn personen met diabetes, ervaringsdeskundigen, die zich als vrijwilliger inzetten om andere lotgenoten, zoals jou, individueel te ondersteunen. Ze bieden een luisterend oor, een klankbord en de mogelijkheid om vragen te stellen, onzekerheden of ervaringen te delen. Ze helpen jou bij het zoeken naar antwoorden, het vinden van bepaalde informatie of verwijzen je door wanneer nodig.

DiaBuddy’s houden graag rekening met jouw noden en wensen. Je kan ze telefonisch, online of fysiek ontmoeten op een tijdstip dat je samen afspreekt. Wil je eenmalig iets vragen of bespreken? Of heb je nood aan meerdere ontmoetingen? Dat is allemaal mogelijk en kan je in overleg met je DiaBuddy afstemmen.

*DiaBuddy’s geven geen medische adviezen. Voor medische vragen verwijzen ze je altijd door naar zorgprofessionals.

Wie zijn onze DiaBuddy’s?

8 DiaBuddy’s staan vanaf nu voor jou klaar. 5 van hen komen uit de provincie Antwerpen, 1 uit Brussel en 2 in Oost-Vlaanderen. Het is uiteraard de bedoeling om dit initiatief in de toekomst te laten groeien en meer buddy’s op te leiden. meer te laten groeien en

Ga naar www.diabetes.be/DiaBuddy en maak kennis met onze 8 enthousiaste DiaBuddy’s.

Maak kennis met Diabuddy!